CANCCÜN - Zes vrouwen en twee mannen zijn dinsdag in de Mexicaanse stad Cancún omgekomen, nadat onbekenden molotovcocktails in een bar hadden gegooid.

Volgens omwonenden waren de vrouwelijke slachtoffers serveersters en de beide mannen klanten. Enkele gasten wisten op tijd weg te komen.

Volgens justitie gooiden zeker zes huurmoordenaars de brandbommen kort na middernacht naar binnen. De bar Castillo del Mar in een buitenwijk van de toeristische badplaats brandde volledig uit. De bar meldde eerder twee pogingen tot afpersing door het beruchte drugskartel Los Zetas.

Rivaliserende bendes, waaronder Los Zetas en het Golfkartel, vechten sinds enkele maanden om de macht in de noordelijke regio van de deelstaat Quintana Roo, waarin Cancún ligt. In dit gebied valt veel te verdienen door de grote toestroom van toeristen het hele jaar door.

Hulp

Eind juni trof de politie twaalf lichamen aan die waren gedumpt in vier cenotes (bovengrondse poelen) in de buurt van Cancún.

In mei ontdekte de politie drie lichamen in weer een andere cenote nabij Cancún. Deze plaats werd ontdekt doordat een vrouw die erin was geduwd, om hulp schreeuwde. Haar ontvoerders dachten dat ze al dood was.

Drusbendes

Het kartel Los Zetas wordt er onder meer van verdacht verantwoordelijk te zijn voor de moord vorige week op 72 immigranten in het noordoosten van Mexico.

Het geweld in Mexico is enorm toegenomen, sinds president Felipe Calderón eind 2006 een oorlog tegen drugsbendes begon. Die strijd heeft al aan zeker 28.000 mensen het leven gekost.