CHETUMAL - Een indiaanse Mexicaanse van elf jaar oud is in het zuidoosten van Mexico moeder geworden. Dit heeft een ziekenhuis in de deelstaat Quintana Roo donderdag bekendgemaakt.

Het kind werd verkracht door haar stiefvader toen ze tien jaar oud was.

De zaak beroerde Mexico al tijdens de zwangerschap van het meisje Amalia, dat tot de Maya-bevolkingsgroep behoort. De zaak kwam aan het licht toen de termijn waarbinnen abortus is toegestaan, was verstreken.

Buikkrampen

Haar moeder ging met het kind naar de dokter vanwege de buikkrampen van Amalia. Ze bleek vier maanden zwanger. Ze vertelde eenmaal opgenomen in het ziekenhuis dat haar stiefvader haar misbruikte. De man is aangehouden.

De autoriteiten in de hoofdstad van Quintana Roo, Chetumal, hebben de moeder afgeschermd van de media. De geboorte van de baby Alejandra met behulp van een keizersnede had dinsdag plaats.

Geen complicaties

Het was twee weken eerder dan verwacht. Artsen vreesden dat het een moeilijke bevalling zou worden, maar er zijn geen complicaties opgetreden en moeder en dochter maken het naar omstandigheden goed, aldus ziekenhuisdirecteur en arts Gilberth Canto Massa.

Bij bijna een derde van alle bevallingen in dit ziekenhuis gaat het om moeders die jonger zijn dan negentien jaar. Voor Amalia was de jongste moeder er twaalf jaar, zei Canto Massa.