MEXICO-STAD - Vier verminkte lijken zijn zondag met hun voeten opgeknoopt aan een brug boven een drukke toegangsweg richting Mexico-Stad aangetroffen. De lijken hingen bij de elitewijk van de plaats Cuernavaca.

Dat heeft het kantoor van de advocaat-generaal van de staat Morelos zondag (lokale tijd) bekendgemaakt.

Niet alleen de hoofden, maar ook de genitaliën en wijsvingers van de slachtoffers waren afgesneden. De hoofden en genitaliën werden in buurt gevonden met een briefje waarop stond, dat 'dit met iedereen zal gebeuren die verrader Edgar Valdes helpt'.

Drugsbende

Volgens de autoriteiten wordt hiermee maffiabaas Edgar Valdez bedoeld. Het briefje was ondertekend met C.P.S., de initialen van South Pacific Cartel, een relatief nieuwe drugsbende.

Valdez is een Mexicaanse Amerikaan die bekend staat als La Barbie, vanwege zijn blonde haar. Hij leidt het Beltran Leyva kartel. De moorden zouden met drugssmokkel te maken hebben.

Smokkelroutes

Mexico is al jaren het strijdtoneel van rivaliserende drugsbendes. Ze vechten om de controle over de beste smokkelroutes naar de Verenigde Staten.

Meer dan 28.000 mensen zijn om het leven gebracht door drugsgerelateerd geweld sinds Mexicaanse president Felipe Calderon in 2006 de oorlog verklaarde aan de bendes.