LONDEN - De Britse premier David Cameron overweegt de klok in Groot-Brittannië ook in de winter een uur vooruit te zetten, zodat het 's avonds langer licht is.

Hij moet dan wel de Schotten overtuigen, die vrezen dat het veranderen van de tijd 's ochtends vroeg zal leiden tot meer ongelukken. Dat meldt de Daily Mail vrijdag.

Het verzetten van de klok in de wintermaanden is al sinds de jaren negentig af en aan onderwerp van gesprek in Groot-Brittannië.

Het noorden verzet zich omdat het dan in de ochtenduren langer donker blijft, wat vooral voor schoolgaande kinderen een probleem zou zijn. Ook het toerisme in het noorden zou er niet bij gebaat zijn.

Prettig

''Ik denk dat de discussie kan worden beëindigd als het hele land zich prettig voelt bij de veranderingen'', aldus Cameron in de krant. Hij stelde voor dat voorstanders van het plan gaan lobbyen voor de tijdsverandering.

Het voorstel uit het noorden om meerdere tijdzones binnen Groot-Brittannië in te voeren, kan niet op steun rekenen van de premier. ''We zijn een verenigd koninkrijk. Dus ik wil dat we ook een verenigde tijdzone hebben'', aldus Cameron.