BELGRADO - In het stuwmeer van Perucac op de grens van Servië en Bosnië zijn botten van zo'n zestig mensen gevonden.

Omroep B92 in Belgrado meldde donderdag dat het mogelijk gaat om Bosnische moslims uit Visegrad die aan het begin van de Bosnische burgeroorlog (1992-1995) door Bosnische Serven zijn gedood.

Volgens Amor Masovic, hoofd van het Bosnische Instituut voor vermiste personen (INO), zou een deel van de botten echter ook kunnen toebehoren aan Duitse soldaten die daar aan het eind van de Tweede Wereldoorlog zijn begraven.

De oevers van het meer kunnen momenteel systematisch worden onderzocht omdat het waterpeil is verlaagd vanwege onderhoud aan de aan het meer gelegen waterkrachtcentrale.

Zoekactie

Aan de Servische kant van het meer wordt gezocht naar de resten van Albanezen uit Kosovo. In 2001 werd bij het stadje Bajina Basta een koelwagen met enkele tientallen lijken van Albanezen gevonden die in 1999 door Servische troepen waren vermoord.

Omdat de deuren van de koelwagen openstonden, wordt vermoed dat een aantal lijken in het meer is terechtgekomen. Botten die daar nu gevonden zijn, worden in Belgrado door deskundigen onderzocht.