DEN HAAG - In het rampgebied in India zitten nog zes Nederlanders met wie nog geen contact is geweest. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdagmiddag meegedeeld. Dinsdagochtend was het ministerie nog op zoek naar negen Nederlanders.

Het gaat om twee mannen en vier vrouwen. De communicatie met het gebied verloopt volgens de zegsman nog steeds moeilijk, maar wel iets beter dan maandag doordat er gebruik kan worden gemaakt van satelliettelefoons.

Dat nog een aantal Nederlanders zich niet gemeld heeft, wil niet zeggen dat ze in de problemen zitten. Het gebied is zo groot dat de kans bestaat dat ze ook niets van de ramp hebben meegekregen.

Zo meldde zich volgens een woordvoerder van het ministerie een echtpaar dat een fietstocht aan het maken was en niets van de ramp heeft gemerkt.

Regenval

Het noorden van India wordt sinds vorige week geteisterd door zware regenval en overstromingen. Dit heeft tot nu toe aan ongeveer 150 mensen het leven gekost.

Maandag werd er in de stad Leh een bijeenkomst gehouden voor EU-bewoners die in het rampgebied zitten. Hier waren vijftig Nederlanders bij aanwezig.

Volgens de woordvoerder zijn deze mensen niet gewond en hebben ze voedsel en onderdak. Dinsdag gaan er voor de Nederlanders vluchten vanuit Leh naar delen van India die niet zijn getroffen door overstromingen.

Reizen

Een woordvoerder van Snow Leopard Adventures, dat reizen naar India organiseert, heeft zeven Nederlanders in het getroffen gebied. Zij bevinden zich volgens hem in Leh en maken het goed.

De groep maakte onder begeleiding van lokale gidsen wandeltochten, die ze zonder problemen hebben kunnen afronden. Het is wel moeilijk om contact met hen te leggen.

''De verbinding is dusdanig, dat je niet zo even kunt bellen'', aldus de zegsman. De volgende reis vanuit Nederland staat gepland voor over een paar weken.