PARIJS - Op de Franse wegen was het zaterdag rond het middaguur drukker dan op Zwarte Zaterdag, wat normaal gesproken de drukste dag van het jaar is.

Zaterdag stond er op het hoogtepunt van de drukte zo'n 720 kilometer file, terwijl dat vorige week zeventig kilometer minder was. Dat meldt de ANWB.

De files van gemiddeld dertig kilometer staan op de doorgaande wegen richting het zuiden. De grootste knelpunten zijn de A7 van Lyon richting Orange en de A9 van Orange naar Perpignan.

De grootste drukte in het midden van Frankrijk is op de A71 bij Vierzon, waar twintig kilometer file staat. Aan de zuidkant van Bordeaux op de A63 is het ook druk. Vakantiegangers moeten 1,5 uur wachten voor de Mont Blanctunnel richting Italië.

Duitsland

In Duitsland valt de drukte mee. Alleen op de A7 van Hannover richting Hamburg staan door een ernstig ongeluk files van 25 kilometer op beide rijbanen. De Tauerntunnel vormt in Oostenrijk het grootste knelpunt. In Zwitserland is het aan de zuidkant van de Gotthardtunnel het drukst door terugkerend vakantieverkeer.