DENPASAR - Op het Indonesische eiland Bali, dat uiterst populair is bij toeristen, worden alle honden tegen hondsdolheid ingeënt.

Dat hebben de autoriteiten besloten omdat in de afgelopen twee jaar 76 mensen na een beet van een hondsdolle viervoeter zijn overleden. Eerder deze week overleed een 43-jarige vrouw aan de beet van een hondsdolle hond.

De autoriteiten schatten dat dit jaar al 34.000 mensen door een hond zijn gebeten. In 2009 waren dat er 28.000. De inentingen beginnen eind september.

Er zijn volgens Putu Sumantra, hoofd van het bureau voor huisdieren op het eiland, honderdduizenden nog niet ingeënte honden op het eiland. Ongeveer tweehonderd teams gaan aan de slag.

Toeristen

Sumantra zei niet of er onder de mensen die gebeten zijn, ook toeristen waren. In tegenstelling tot in de rest van Indonesië zijn honden op het voornamelijk door hindoes bewoonde Bali een geliefd huisdier.

Australië en de Verenigde Staten hebben inwoners die naar Bali reizen, het advies gegeven attent te zijn op honden met de ziekte.