JERUZALEM - Drie Libanese militairen zijn dinsdag gedood in een vuurgevecht met Israëlische troepen bij de plaats Adaysseh aan de Israëlisch-Libanese grens. Ook is er een journalist uit Libanon omgekomen.

Enkele Israëlische en Libanese militairen raakten gewond.

Volgens een Libanese legerwoordvoerder ontstonden de gevechten, toen Israëlische militairen een boom probeerden te rooien aan de Libanese kant van de grens en begonnen te schieten.

Volgens de zender Al-Manar van de Libanese beweging Hezbollah is ook een Israëlische militair gedood. Israël heeft dat niet bevestigd.

Adaysseh

''De Israëli's vuurden vier raketten af die bij een legerbasis in het dorp Adaysseh terechtkwamen en het leger schoot terug'', aldus een veiligheidsfunctionaris ter plaatse.

Volgens radioberichten zijn er ook vanuit Libanon afgevuurde raketten in Israël terechtgekomen. Een woordvoerder van de Israëlische politie heeft dat echter ontkend.

Oorlog

Vier jaar geleden woedde een oorlog tussen Israël en de Libanese beweging Hezbollah. In die oorlog kwamen circa 1300 mensen om, vooral Libanezen.

Militairen van de VN-troepenmacht Unifil zien in het zuiden van Libanon toe op een wapenstilstand tussen Israël en de Hezbollah-milities. Na de schermutseling van dinsdag riep Unifil de Israëlische en Libanese militairen op tot kalmte.