BRUSSEL/OUJDA - Een van de drie gangsters die ruim een jaar geleden op spectaculaire wijze met een helikopter uit een gevangenis in Brugge wisten te ontsnappen, spreekt tegen dat hij in Marokko zou zijn veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf.

 Hij reageerde woensdagavond op berichten in Belgische en Marokkaanse media.

De Marokkaan Ashraf Sekkaki stelde dat hij nog niet voor de rechter moest verschijnen. De Vlaamse commerciële zender vtm had telefonisch contact met Sekkaki.

Vtm had eerder op basis van Marokkaanse media gemeld dat hij en een andere Marokkaan waren veroordeeld. Volgens Sekkaki is het proces pas in september.

Bankovervallen

Sekkaki maakte deel uit van het trio dat een jaar geleden wist te ontsnappen met behulp van een door een vriendin van de drie gehuurde helikopter. Het drietal verbleef vervolgens enige tijd in Amsterdam, van waaruit het in België bankovervallen pleegde.

Een van de drie werd in België opgepakt, de andere twee vluchtten naar Marokko, waar ze later werden opgepakt.

Zes jaar celstraf

De verdachte in België kreeg zes jaar celstraf. De vriendin die de helikopter had gehuurd, werd veroordeeld tot vijf jaar waarvan drie voorwaardelijk en een andere helper kreeg van de Belgische rechter vier jaar cel.