JUMILHAC-LE-GRAND - Een 52-jarige Nederlander is op zijn vakantieadres in het Franse department Dordogne omgekomen door een tragisch ongeluk met een jachtgeweer. Dat melden regionale media rondom het plaatsje Jumilhac-le-Grand.

De man, een tandarts uit Streefkerk (gemeente Liesveld), was zaterdag op zoek naar muizen in de tuin van zijn vakantiehuis.

De Nederlander wilde met de kolf van zijn jachtgeweer een muis doodslaan. Door de klap ging het vuurwapen af met fatale gevolgen.

In de Alblasserwaard is met verslagenheid gereageerd op het overlijden van de tandarts, zo blijkt uit de vele reacties op websites van lokale media. De Streefkerker wordt zaterdag begraven.

Noodlottige parachutesprong

Bij een ander incident, ook in Frankrijk, is een 45-jarige omgekomen. In het noorden bij Maubeuge overleed dinsdag de Nederlander na een noodlottige parachutesprong.

De amateurparachutist kwam tijdens de landing met zijn hoofd op de grond terecht en overleed in de ambulance op weg naar een ziekenhuis.

Mogelijk is hij tijdens de sprong bij Vieux-Reng, die verder goed verliep, onwel geworden. De omstandigheden van het ongeluk moeten nog worden onderzocht.