DUISBURG - Het aantal mensen dat is overleden als gevolg van de massapaniek tijdens de Loveparade in Duisburg van afgelopen zaterdag, is woensdag opgelopen tot 21.

Een 25-jarige vrouw uit het Duitse stadje Heiligenhaus (nabij Essen) bezweek in een ziekenhuis aan haar verwondingen, meldde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Duisburg.

Minister van Binnenlandse Zaken Ralf Jäger (SPD) van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen presenteert woensdag de eerste bevindingen van het onderzoek naar de ramp. Het begin van de persconferentie in Düsseldorf, de hoofdstad van de deelstaat, staat gepland voor 15 uur.

Gelekt

De resultaten zijn al gedeeltelijk gelekt naar de kwaliteitskrant Süddeutsche Zeitung. Volgens de publicatie van woensdagochtend legt het ministerie de verantwoordelijkheid vooral bij organisator Rainer Schaller van de Loveparade.

Zijn bedrijf Lopavent zou herhaaldelijk bezwaren van de autoriteiten naast zich neer hebben gelegd. De bezoekersstromen op het festivalterrein zouden volstrekt verkeerd zijn geschat.

Treinramp

De ramp van Duisburg is de zwaarste die Noord-Rijnland-Westfalen sinds 1971 heeft getroffen. Toen kwamen door een treinongeluk in Radevormwald bij Keulen 46 mensen om het leven.

Zaterdag wordt een rouwdienst gehouden. Die wordt geleid door de rooms-katholieke bisschop van Essen, Franz-Josef Overbeck, en de protestantse bisschop van het Rijnland, Nikolaus Schneider, zo werd woensdag bekendgemaakt.

De dienst begint om 11.00 uur in de Salvatorkirche in hartje Duisburg, een van de belangrijkste gotische kerken aan de Duitse Nederrijn. De rouwplechtigheid wordt bijgewoond door bondspresident Christian Wulff, bondskanselier Angela Merkel en premier Hannelore Kraft van de deelstaat.