AMSTERDAM - De man die de makers van 'South Park' heeft bedreigd, is opgepakt op verdenking van terrorisme. Hij zou geprobeerd hebben zich aan te sluiten bij de Somalische terreurorganisatie Al Shabab, die banden heeft met Al Quaida.

De makers van de satirische animatieserie werden in april door de man online met de dood bedreigd nadat ze de profeet Mohammed op de hak hadden genomen.

Destijds ontkende hij een doodsbedreiging te hebben geuit. Het lag volgens hem slechts in de lijn der verwachtingen dat de mannen achter 'South Park' snel zouden sterven. Vele moslims zouden hen immers dood wensen.

De FBI heeft de man gearresteerd nadat hij probeerde vanuit de Verenigde Staten naar Somalië te vliegen, terwijl hem eerder al een vliegverbod was opgelegd.

Hij zou tot tweemaal toe hebben bekend naar het Afrikaanse land te hebben willen reizen om zich daar in te zetten voor Al Shabab.

De man wordt niet verder vervolgd voor het dreigement tegen de makers van de cartoonserie. De hoorzitting staat gepland voor vrijdag. Tot die tijd verblijft de man in een gevangeniscel.