BRUSSEL - Justitie in België heeft bij de huiszoekingen in het aartsbisschoppelijke paleis van Mechelen documenten gevonden waarvan het zich afvraagt hoe die daar terecht zijn gekomen.

Het gaat onder meer om documenten over pedofilie die alleen voor justitie bestemd waren en foto's van de lichamen van twee slachtoffer van kindermoordenaar Marc Dutroux.

Dat heeft de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws dinsdag gemeld.

De huiszoekingen vonden plaats op 24 juni. Volgens de krant zijn tientallen foto's gevonden van de opgravingen van de lichamen van Julie en Mélissa, slachtoffers van Dutroux.

Ook zouden in het bisschoppelijk paleis brieven over geheime en verbrande pedofiliedossiers zijn aangetroffen.

Verbaasd

De woordvoerder van de bisschoppen is verbaasd over de berichten. ''We weten niks over die dossiers. We vragen ons af waar die informatie vandaan komt'', aldus de woordvoerder.

Hij zegt dat tijdens de verhoren die volgden op de huiszoekingen niemand het over de documenten heeft gehad.

''Ik ben zelf verhoord en men heeft me helemaal niet ondervraagd over die documenten'', aldus de woordvoerder. Hij roept op tot ''voorzichtigheid''.

Kindermisbruik

Dinsdag wordt kardinaal Godfried Danneels als getuige ondervraagd door de justitie in Brussel als onderdeel van het onderzoek naar kindermisbruik door geestelijken.

De woordvoerder van de kardinaal heeft dat bevestigd.