BERLIJN - Vier Duitse mannen die in maart een spectaculaire overval pleegden op een groot internationaal pokertoernooi in Berlijn, zijn donderdag veroordeeld wegens roofoverval en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Dat meldden Duitse media. De verdachten, variërend in leeftijd van negentien tot 21 jaar, hadden een bekentenis afgelegd. Ze kregen straffen oplopend tot drie jaar en negen maanden opgelegd.

De vier gemaskerde criminelen sloegen in maart hun slag in het Grand Hyatt Hotel op de Potsdamer Platz in het centrum van de hoofdstad. Ze bedreigden het personeel en de gasten met machetes, handgranaten en machinepistolen en maakten 242.000 euro buit. Een groot deel van dat bedrag is nog altijd spoorloos.

Kenteken

De politie kon de daders makkelijk opsporen omdat een ooggetuige het kenteken van de vluchtauto had genoteerd. De wagen stond op naam van één van de vier verdachten. De 21-jarige meldde zich bij de politie en verraadde zijn kompanen.

Hij kreeg drie jaar en negen maanden cel. De drie anderen kregen elk 3,5 jaar cel. Twee mannen die de opdracht voor de overval zouden hebben gegeven, komen in augustus voor de rechter.