ROUEN - Een Franse gedetineerde die zijn celgenoot doodde en een van diens longen vervolgens opat, is donderdag in Rouen veroordeeld tot nog eens dertig jaar celstraf.

De 39-jarige Nicolas Cocaign, wiens gezicht is getatoeëerd met een doodskop, kreeg in de Franse media de bijnamen 'De kannibaal van Rouen' en 'Hannibal Lecter'.

Cocaign vermoordde zijn celgenoot in januari 2007. Hij sloeg hem, stak hem met een schaar en smoorde hem met een vuilniszak.

Hij sneed zijn borst open met een scheermesje en at daarna een deel van de long rauw op. De rest bakte hij met wat uien.

Moeilijke jeugd

Tijdens het gerechtelijk onderzoek had de verdachte nog laten weten dat hij de ziel van het 41-jarige slachtoffer tot zich wilde nemen, maar in de rechtbank benadrukte hij zijn moeilijke jeugd en zijn geestelijke instabiliteit.

''Niemand luisterde naar me. Ik heb diverse keren om hulp gevraagd en gezegd dat ik in staat was tot gevaarlijke dingen. Ik ondernam actie en pas toen namen ze me serieus'', verklaarde de man eerder voor de rechter.