AMSTERDAM - Valse beloften van de Peruaanse politie hebben Joran van der Sloot aangezet tot het ondertekenen van een bekentenis. Dat zegt Van der Sloot in een interview met De Telegraaf.

De krant sprak hem in de Castro Castro-gevangenis in Lima, waar hij vertelt dat er ’s nachts ratten via het toiletgat zijn cel in kruipen. Van der Sloot zegt dat hem beloofd werd dat hij aan Nederland zou worden uitgeleverd.

''Ik was tijdens de verhoren ontzettend bang en in de war en wilde weg'', aldus Van der Sloot. ''Als je deze papieren ondertekent, word je uitgeleverd aan Nederland, werd me voorgehouden. In mijn blinde paniek heb ik toen alles ondertekend, maar wist niet eens wat er in stond.''

Over de moord op Stephany Flores zegt Van der Sloot tegen de krant: ‘’Ik ben er in geluisd. Hoe dat allemaal precies is gegaan, zal ik later vertellen.”

Proces

De Nederlander geeft namelijk aan voorlopig niet inhoudelijk over de zaak te willen praten, omdat het volgens zijn advocaat 'nog minstens twee jaar duurt voordat het tot een proces komt'.

"Mijn advocaat richt zich nu eerst op alle procedurefouten die er zijn gemaakt. Ik had hier helemaal niet hoeven zitten."

Rechter

Maandag wordt Van der Sloot voor het eerst door een rechter ondervraagd. Maar de Nederlandse verdachte zal dan zijn mond houden.

Van der Sloot wil dat de rechter eerst zijn bekentenis tegenover de politie ongeldig verklaart, zou zijn advocaat Máximo Altez hebben gezegd tegenover Peruaanse media.