AMSTERDAM - Illusionist Uri Geller betaalde voor Joran van der Sloot een ticket enkele reis vanuit Peru naar Aruba en 600 dollar (487 euro) voor onkosten.

Dat staat in een verklaring van de Israëlische mentalist Geller die woensdag is bekendgemaakt.

Geller wilde met Van der Sloot werken en hem voor de televisie onder hypnose brengen om zo meer informatie te krijgen in de zaak van Natalee Holloway.

SBS6, met wie Geller in Nederland werkt, zag vanaf het begin niets in dit idee en wilde ''Van der Sloot geen podium bieden'', aldus een woordvoerder van de zender.

Documentaire

Toen SBS6 geen inhoud aan het plan wilde geven voor de televisieshow The New Uri Geller in Holland besloot Geller zelf door te gaan voor een documentaire. Via Facebook legde een van de producers contact met Van der Sloot, die zijn medewerking toezegde.

Van der Sloot gaf aan dat hij in Peru zat en geen plannen had om terug te gaan naar Aruba. Enkele dagen later hoorde Geller dat Van der Sloot werd gezocht voor een moord in Peru en viel het plan in duigen.

''Elke beschuldiging van Van der Sloot dat ik hem meer geld betaald zou hebben, is absoluut niet waar'', zo stelt Geller.