BOGOTA/LIMA - De Colombiaanse autoriteiten onderzoeken of er een link is tussen de verdwijning van twee meisjes begin mei en de aanwezigheid van Joran van der Sloot in het Zuid-Amerikaanse land. Dat schrijft de Colombiaanse krant El Espacio dinsdag.

Volgens de krant heeft Van der Sloot in minstens twee hotels in Bogota gelogeerd en is hij in verschillende casino's geweest en daar ook met de meisjes gesignaleerd.

Op 14 mei vertrok hij van de Colombiaanse hoofdstad Bogota naar Peru. Hij heeft inmiddels bekend dat hij daar de 21-jarige Stephany Flores heeft gedood, melden Peruaanse media dinsdag.

Volgens het Peruaanse radiostation RPP zijn de politie en het Openbaar Ministerie begonnen met een onderzoek naar Van der Sloots laptop.

Laptop

Van der Sloot zou in zijn bekentenis hebben aangegeven dat hij Stephany Flores heeft gedood nadat hij erachter kwam dat ze in zijn laptop had gekeken. Hij was bang dat ze iets over zijn problematische verleden te weten zou komen.

De Peruaanse politie wil tot nu toe geen enkele mededeling doen over de voortgang van het onderzoek.

Moeder

De Peruaanse immigratiedienst heeft desgevraagd gezegd dat Van der Sloots moeder nog niet in het land is gearriveerd. Dit na steeds sterker geworden geruchten dat ze in de Peruaanse hoofdstad Lima zou zijn.