RIJSWIJK - Joran van der Sloot was lange tijd vooral bekend als verdachte in de verdwijningszaak van Natalee Holloway. Dinsdagochtend bekende hij schuld te hebben aan de dood van de Peruaanse miljonairsdochter Stephany Flores. Een overzicht van de gebeurtenissen van de afgelopen week.

Woensdag 2 juni: Peruaanse media melden dat de 22-jarige Joran van der Sloot verdacht wordt van moord op Stephany Flores, de dochter van zakenman Ricardo Flores.

Het meisje is dood aangetroffen in een hotelkamer in de stad Lima. Van der Sloot zou zich in Chili bevinden. De moord zou zijn gepleegd op 30 mei, exact vijf jaar na de verdwijning van Natalee Holloway.

Donderdag 3 juni: De Chileense politie maakt jacht op Joran en houdt alle grenzen nauwgezet in de gaten. Na een achtervolging wordt Van der Sloot aangehouden in de kustplaats Viña Del Mar. Autoriteiten in de Amerikaanse staat Alabama stellen de Nederlander in staat van beschuldiging wegens afpersing van Beth Holloway, de moeder van Natalee. In ruil voor 250.000 dollar zou hij haar de locatie van het lichaam van haar dochter willen melden.

Vrijdag 4 juni: Van der Sloot wordt door Chili overgedragen aan Peru. Het Peruaanse hooggerechtshof meldt dat Joran 25 jaar cel wacht als hij schuldig wordt bevonden aan moord. Joran ontkent dat hij Flores heeft vermoord. De Nederlandse recherche doet een inval bij 'Terror Jaap', omdat deze contact zou hebben gehad met Van der Sloot.

Zaterdag 5 juni: Tijdens een persconferentie in Lima presenteert de Peruaanse politie Joran aan de media. In zijn gevangenistenue moet hij heen en weer lopen terwijl de media uitgebreid foto's en videobeelden van hem kunnen maken. Ook wordt er een video vrijgegeven waarop te zien is dat Joran samen met Flores zijn hotelkamer ingaat. Volgens CNN doet de Nederlandse ambassade zijn beklag bij de Peruaanse overheid over de vertoning. Peru garandeert dat Van der Sloot een eerlijk proces krijgt.

Dinsdag 8 juni: Volgens CNN bekent Joran van der Sloot schuld aan de dood van Stephany Flores. De Amerikaanse zender voert een Peruaanse regeringsfunctionaris op, die stelt dat de Nederlander boos werd toen Flores aan zijn laptop zat. Bij de ruzie die daarop volgde, brak Van der Sloot haar nek. Het zou een ongeluk zijn geweest.