LIMA - Met de bekentenis dat hij Stephany Flores heeft gedood, probeert Joran van der Sloot zijn straf naar beneden te krijgen.

Dat heeft de Peruaanse strafrechtspecialist Mario Amoretti maandag (lokale tijd) tegen Peruaanse media gezegd toen het politierapport met de bekentenis uitlekte.

Volgens de Peruaanse krant La República bekende Van der Sloot maandagmiddag om 17.30 Peruaanse tijd, na systematisch ontkend te hebben.

Hij zou boos geworden zijn omdat Stephany Flores zich in zijn privéleven mengde door op zijn laptop over zijn duistere verleden te hebben gelezen.

Strategie

''Zijn strategie is om de aanklacht om te zetten in doodslag in plaats van moord. Daardoor zou hij een straf tussen de zes en twintig jaar krijgen. Bij moord zou het tot 35 jaar zijn. En de straf kan nog verder verminderen door de bekentenis. Dit is wat het gunstigst voor hem uitpakte'', aldus Amoretti tegen het radiostation RPP.

Volgens Amoretti moet de politie uitzoeken of Stephany daadwerkelijk de laptop opgestart heeft op het moment dat hij in de supermarkt tegenover het hotel koffie ging halen.

''En de politie moet uitzoeken wat er is gebeurd met het geld dat ze won in het casino en dat verdwenen is en waarom hij er in de auto vandoor ging'', aldus Amoretti tegen RPP.

Van der Sloot zou na zijn vertrek uit het hotel de auto van Flores hebben meegenomen en in een andere buurt geparkeerd hebben.