AMSTERDAM - Joran van der Sloot heeft schuld bekend aan de dood van de Peruaanse Stephany Flores. Dat hebben internationale en Peruaanse media dinsdag gemeld.

Volgens de Peruaanse krant La República heeft Van der Sloot verklaard dat hij woedend werd toen Flores zonder zijn toestemming aan zijn laptop kwam. Bij de ruzie brak Flores' nek.

Toen Flores in Van der Sloots laptop ging kijken, kwam zij erachter dat hij in verband wordt gebracht met de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba in 2005.

Ontsnappen

''Zij had het recht niet'', aldus Van der Sloot volgens La República. ''Het meisje heeft zich gemengd in mijn privéleven. 'Ze had dingen gezien die ze niet had mogen zien. We hebben het er over gehad, maar toen wilde ze ontsnappen. Daarna heb ik haar nek gepakt en haar geslagen.''

''Ik wilde het niet doen'', aldus Van der Sloot over haar dood. Bronnen bij de Peruaanse politie zeiden tegen La República dat Van der Sloot huilde bij zijn bekentenis.

Op de website elcomercio.pe zijn beelden te zien van het overleden meisje in de hotelkamer.

NBC News

Ook NBC News maakt melding van de bekentenis. Een hoge Peruaanse regeringsfunctionaris zou het nieuws tegenover de Amerikaanse zender hebben bevestigd.

CNN heeft het nieuws dinsdagochtend (Nederlandse tijd) gemeld op basis van een uitgelekt politierapport.