MAASTRICHT - De 41-jarige R.K. uit Geleen, die wordt verdacht van de brute moord vorig jaar op de 56-jarige Marie-José Mullens uit Spaubeek, wordt mogelijk aan België overgeleverd. De man wordt daar gezocht voor verscheidene overvallen.

De rechtbank in Amsterdam buigt zich 15 juni over het overleveringsverzoek. Dat heeft zijn advocaat Peer Szymkowiak maandag bevestigd.

De behandeling van de moord op Mullens, die op 11 juni voor de rechtbank in Maastricht staat gepland, zal worden opgeschort. Nog niet alle aanvullende onderzoeken zijn afgerond. Szymkowiak heeft onder meer om nieuw DNA-onderzoek gevraagd.

Schoenen

Het Openbaar Ministerie heeft allerlei DNA-sporen gevonden, waaruit blijkt dat de man betrokken is bij de moord op Mullens. Bij de zus van de verdachte zijn onder meer schoenen aangetroffen, waarop genetisch materiaal van de verdachte en bloed van het slachtoffer is aangetroffen. Ook zijn de sleutels van Mullens' auto bij de zus gevonden. K. ontkent bij de moord betrokken te zijn.

Hoe Mullens om het leven is gekomen, is niet eenduidig. De vmbo-docente werd op 15 mei vorig jaar onherkenbaar verminkt gevonden in bad, in haar eigen huis dat in brand stond.

Klaplong

Uit onderzoek van de arts-patholoog blijkt dat ze is gestorven aan een combinatie van hersenletsel en een klaplong, allebei veroorzaakt door excessief geweld van buitenaf, en koolmonoxidevergiftiging.

Het is niet bekend wat de gevolgen voor de moordzaak zijn als R.K. zou worden overgeleverd aan België.