AMSTERDAM - Stephany Flores heeft kort voordat ze werd vermoord in een hotel geen seksueel contact gehad. Ze is niet verkracht en ook niet gedrogeerd.

Dat heeft haar vader Ricardo Flores gezegd, aldus de Peruaanse krant El Comercio maandag. Flores liet weten dat hij zich baseert op de autopsie op het lichaam van Stephany.

De politie heeft hem van het resultaat op de hoogte gesteld, aldus Flores.

Verwondingen

Verder stelde de zakenman dat zijn dochter ernstige verwondingen aan de rechterarm had. Ze zou die hebben opgelopen toen ze zich wilde verdedigen tegen de persoon die haar belaagde in een hotel in Lima.

De Nederlander Joran van der Sloot zit in de Peruaans hoofdstad Lima in de gevangenis. Justitie in het Zuid-Amerikaanse land verdenkt hem van de moord op Stephany.

Motief

Van der Sloot ontkent dat hij het meisje om het leven heeft gebracht. Hij zei haar wel gesproken te hebben in een casino. Over het mogelijke motief bestaat nog geen duidelijkheid.

Eerder zei Ricardo Flores dat de politie op Stephany's lichaam niet de ketting en andere juwelen aantrof die ze altijd droeg.

Advocaat

Joran heeft laten weten toch een Nederlandse advocaat te willen. Dat meldt de nieuwssite Peru21 op basis van informatie van zijn Peruaanse advocaat.

Het is onduidelijk of zijn advocaat in Nederland, Bert de Rooij, zijn verdediging in Peru op zich zal nemen. De Rooij kon maandagochtend niet gelijk reageren.

Volgens de Peruaanse advocaat Rosa Luisa Camargo Madrid zoekt Joran weer contact met zijn moeder, die hij donderdag telefonisch sprak. Of de raadsvrouw moet plaatsmaken voor een Nederlandse collega, is onduidelijk.

Adviseren

De Rooij zei vorige week dat hij probeert Joran te adviseren, en hem 'talloze keren' heeft geprobeerd te bellen, maar hem niet te pakken krijgt.

Van der Sloot mailde hem donderdag na zijn arrestatie in Chili vanaf een politiebureau met vragen.

Laptop

De Peruaanse politie doet onderzoek naar een laptop die in de rugzak van de 22-jarige Van der Sloot zat en die mogelijk eigendom was van de vermoorde Stephany Flores.

Haar vader verklaarde dat hij zijn dochter de dag voor de moord duizend dollar had gegeven om een laptop te kopen. Ook werd bij Van der Sloot Chileens, Boliviaans en Peruaans geld gevonden.