LIMA - De Peruaanse autoriteiten hebben zaterdag een video van Joran van der Sloot en zijn vermeende slachtoffer Stephany Flores vrijgegeven.

De beelden van de bewakingscamera in een hotel in de wijk Miraflores laten zien hoe de Nederlander en de vrouw op zondagochtend 30 mei rond 5.15 uur het hotel binnenlopen en naar zijn kamer gaan. Dat melden Peruaanse media.

De 22-jarige Van der Sloot vraagt aan de receptie de sleutel. Dan loopt hij gevolgd door Flores door de lobby en vervolgens naar zijn kamer.

Drie uur later, rond 8.15 uur, komt Van der Sloot in andere kleding de kamer uit en vertrekt met een sporttas in zijn hand.

Koffie

De Peruaanse krant El Comercio bericht dat Van der Sloot vervolgens in een winkel tegenover het hotel twee kopjes koffie en een brood heeft gekocht en terugkeerde naar de hotelkamer waar hij tot half tien bleef.

Hij zou daarna met de auto van Flores vertrokken zijn. Flores is die ochtend tussen 8.10 uur en 9.30 uur overleden, berichtte de krant op basis van het politierapport.

Ontkend

Joran van der Sloot heeft tegenover de Peruaanse politie ontkend dat hij de Peruaanse heeft vermoord.

Hij zei haar wel gesproken te hebben in het casino. Momenteel zit hij vast in een politiecel in Lima.