HEIDENHEIM - De vrouw van een Duitse bankier die half mei werd ontvoerd, is dood. Dat heeft de Duitse politie vrijdag bevestigd.

Een wandelaar vond donderdagavond het stoffelijk overschot van de 54-jarige Maria Bögerl in de buurt van haar woonplaats in de Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg.

Het lichaam was bedekt met takken. In de buurt van de vindplaats van het lichaam is ook de mobiele telefoon van Bögerl gevonden, zo meldt ook de Duitse nieuwssite Dnews.

Autopsie heeft uitgewezen dat het echt om de bankiersvrouw gaat. Ze is gestorven aan steekwonden, aldus Volker Lück die het politieonderzoek leidt.

Losgeld

De vrouw werd 12 mei uit haar woning in Heidenheim ontvoerd. Van de echtgenoot van het slachtoffer werd na haar ontvoering losgeld geëist. Hij heeft zijn vrouw nog kort gesproken. Ze liet weten in levensgevaar te zijn.

De bankmanager legde de geëiste 300.000 in Duitsland gedrukte euro's op een afgesproken plek aan de snelweg A7 tussen Heidenheim en Aalen, maar het geld werd niet opgehaald.

Te laat

Volgens Lück lukte het niet om het losgeld op de dag van de ontvoering op tijd op de afgesproken plaats te krijgen.

De politie werd kort na de ontvoering ingelicht, maar door het krappe tijdschema en de gedetailleerde richtlijnen van de ontvoerder lukte het niet om het geld op tijd ter plekke te krijgen.

Geen bericht

Het losgeld heeft van halfvier 's middags tot zeven uur de volgende ochtend op de afgesproken plaats gelegen. De ontvoerder heeft sindsdien niets meer van zich laten horen.

De politie weet niet of een of meer mensen achter de ontvoering zitten. De man die telefonisch het losgeld eiste, zou ''van middelbare leeftijd zijn en zou het plaatselijke Schwäbische dialect spreken'', zei Lück. Op dit moment is er geen veelbelovend spoor dat de politie volgt.