AMSTERDAM - Organisatoren van het pro-Palestijnse hulpkonvooi dat sinds dinsdag onderweg is naar de Gazastrook, zijn het contact met de opvarenden van het schip de Rachel Corrie vrijdag verloren. Gevreesd wordt voor een nieuwe aanval van Israëliers.

Dat meldt persbureau AFP vrijdag. De activisten proberen opnieuw per schip met hulpgoederen de Israëlische blokkade van de Gazastrook te doorbreken.

"Alle contact met de boot is verloren. We gaan uit van sabotage door de Israëliers", aldus Audrey Bomse van de organisatie 'Free Gaza'.

De Rachel Corrie, vernoemd naar een Amerikaanse die in 2003 in de Gazastrook om het leven kwam tijdens een protest, heeft vijftien activisten aan boord.

Hulpgoederen

De lading van het schip bestaat uit 12.000 ton hulpgoederen, waaronder rolstoelen, schoolspullen en medicijnen. Ook heeft het schip cement aan boord, een van de zaken die Israël niet naar de Gazastrook wil hebben.

Israëlische commando's doodden maandag zeker negen pro-Palestijnse activisten op een hulpkonvooi. De militaire operatie leidde tot grote woede bij een reeks landen in het Midden-Oosten.