THESSALONIKI - Het sprinklersysteem van een bank in de Griekse havenstad Thessaloniki heeft het leven gered van een 54-jarige man die zichzelf in brand had gestoken uit frustratie over zijn torenhoge schulden.

Media in Griekenland haalden donderdag ooggetuigen aan, die zeiden dat de man verklaarde dat hij het leven niet meer aan kon.

De man overgoot zichzelf met benzine en stak zichzelf aan. Hij had echter niet gerekend op het automatische blussysteem, dat snel in werking trad. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis en verkeert volgens artsen niet meer in levensgevaar. Het incident had woensdag plaats.

Brandwonden

De man liep brandwonden op over circa 40 procent van zijn lichaam. Veel Grieken kampen met financiële problemen, net als de Griekse Staat. In de komende jaren moet het land 30 miljard euro bezuinigen op de uitgaven.

Die voorwaarde is gesteld voor financiële hulp van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds ter waarde van 110 miljard euro. Zonder deze hulp dreigt een bankroet voor Griekenland.