AMSTERDAM - Het dodental van de ontspoorde trein in India is opgelopen tot 115. Verwacht wordt dat er nog meer lichamen geborgen zullen worden. Honderden mensen raakten gewond.

De Indiase spoorwegen hebben intussen alle nachttreinen in de staat in het oosten van het land geannuleerd. Wat precies de oorzaak is van de ontsporing is nog niet duidelijk.

Maandag komt een veiligheidscommissie bijeen die al het bewijs zal onderzoeken om de oorzaak van de ramp te achterhalen.

Volgens de regering hebben maoïstische rebellen de sporen gesaboteerd. Sommigen denken dat er een bom op het spoor lag, anderen dat een deel van het spoor verwijderd was.

Posters

Bhupinder Singh, een hoge politiechef in de regio, zei dat er op de plaats van het ongeluk posters zijn gevonden waarop de verantwoordelijkheid van de aanslag wordt opgeëist door een beweging die nauwe banden heeft met de maoïstische rebellen.

Een woordvoerder van de groep ontkent iedere betrokkenheid. De maoïstische rebellen eisen echter zelden de verantwoordelijkheid voor hun aanslagen op.