KINGSTON - Het officiële dodental als gevolg van de al dagen durende klopjacht op een vermeende drugsbaron in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston is bijgesteld tot 49. Daarnaast raakten zeker 211 mensen gewond.

Dat maakte Herro Blair, de ombudsman van Jamaica, woensdag bekend.

Vier dagen nadat de noodtoestand van kracht werd in de wijk Tivoli Gardens, het bolwerk van Christopher 'Dudus' Coke, hebben de veiligheidstroepen de situatie daar nog altijd niet onder controle.

Premier Bruce Golding van Jamaica zei woensdag dat hij de noodtoestand wil uitbreiden naar wijken in de omgeving.

Gevechten

De 42-jarige Coke is nog altijd voortvluchtig, ondanks de inzet van meer dan duizend militairen en politieagenten. Zij leveren gevechten met aanhangers van Coke, die hem beschouwen als een soort lokale weldoener.

Hij investeert in de lokale gemeenschap, deelt voedsel uit en bemiddelt in conflicten. Bovendien kent Tivoli Gardens de laagste criminaliteitscijfers. De Verenigde Staten willen al geruime tijd dat Coke wordt uitgeleverd in verband met drugsdelicten.

De informatie over de ongeregeldheden op het eiland in de Caraïben is tot nog toe niet eenduidig. Ziekenhuisbronnen spraken dinsdag nog van zeker zestig doden en 25 gewonden.

Klopjacht Jamaica