KABUL - Reddingswerkers hebben het wrak gevonden van het passagiersvliegtuig dat maandag neerstortte in Afghanistan. Rond de plek waar het toestel is neergekomen werden ook lichamen aangetroffen.

Afghaanse reddingsdiensten en NAVO-militairen vonden het vliegtuig na drie dagen zoeken ten noordoosten van de Afghaanse hoofdstad Kabul.

Rond de plek waar het toestel is neergekomen werden lichamen aangetroffen. Het aantal slachtoffers is onduidelijk. Er wordt gesproken over 43 tot 48 inzittenden.

Buitenlanders

Het Antonov passagiersvliegtuig was onderweg van de noordelijke stad Kunduz naar de hoofdstad toen het verongelukte.

Onder de inzittenden van het toestel van de Afghaanse luchtvaartmaatschappij Pamir Airways zijn volgens de passagierslijst zes buitenlanders, onder wie drie Britten en een Amerikaan. Over de nationaliteit van de anderen is nog niets bekend.

Het zoekteam heeft geen teken van overlevenden gevonden. Dat heeft de Afghaanse minister voor luchtvaart Mohammadullah Batash vrijdag gezegd.

Uit foto's van de NAVO bleek dat het vliegtuig in vier stukken is gebroken. De brokstukken liggen verspreid over een steile bergwand op een hoogte van 4270 meter in het Hindu Kush-gebergte, ongeveer 38 kilometer ten noorden van Kabul.

Zoektocht

Donderdag werd de staart van het vliegtuig al gelokaliseerd. Ghulam Maroof, luchtvaartonderzoeker van de Afghaanse regering, bevestigde de vondst en zei dat hij foto's had gezien van het staartdeel.

De afgelopen dagen werd de zoektocht naar het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Pamir Airways gehinderd door slecht weer. Ook het ruige bergachtige terrein bemoeilijkte het zoeken.