KABUL - Een vliegtuig met ruim veertig inzittenden is maandag neergestort in het noorden van Afghanistan. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in het centraal-Aziatische land bekendgemaakt

Het Afghaanse ministerie voor Transport zei dat het vliegtuig is gecrasht vanwege het slechte weer waar het in terechtkwam.

Het Antonov AN-24 vliegtuig was met ongeveer 43 inzittenden onderweg van de stad Kunduz in het noorden van Afghanistan naar de zuidelijker gelegen hoofdstad Kabul.

Onder de inzittenden van het toestel van luchtvaartmaatschappij Pamir Airways zijn volgens de passagierslijst zes buitenlanders.

Onder hen zijn drie Britten, aldus de Britse ambassade in Kabul. Over de nationaliteiten van de drie anderen is nog niets bekend. Het is niet duidelijk of er overlevenden zijn.

Reddingsploegen

Het vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Pamir Airways verloor radiocontact ten noorden van Kabul en is daar waarschijnlijk neergestort in bergachtig gebied.

De autoriteiten hebben reddingsploegen naar de desbetreffende plek gestuurd en worden ondersteund door NAVO-troepen, maar de slechte weersomstandigheden bemoeilijken de operatie.