PARAMARIBO - In het binnenland van Suriname is zaterdag een vliegtuig neergestort van de luchtvaartmaatschappij Blue Wing. De zes passagiers en twee bemanningsleden zijn allen Surinamers.

Eerder gingen er geruchten dat ex-rebellenleider Ronnie Brunswijk van de partij A-Combinatie in het toestel zat, maar dat is later ontkracht.

De Antonov 28 stortte door nog onbekende oorzaak neer in de jungle bij de oostelijke grens met Frans-Guyana, nadat het de zes passagiers had opgehaald in het dorp Godo Olo in het binnenland.

Bereiken

''Ik kan niet bevestigen of de inzittenden dood of levend zijn, omdat we het gebied niet kunnen bereiken'', zei het waarnemend hoofd van de luchtvaartdienst Mohammed Sherief Saboerali in een korte verklaring.

Militairen proberen met de boot de plaats te bereiken, maar het is slecht weer en donker. Reddingsvluchten moeten wachten tot het ochtendgloren. Op vliegveld Zorg en Hoop in Paramaribo heerst enorme drukte bij het Blue Wingskantoor.

Schok

De schok is enorm. Mensen willen informatie hebben, maar die wordt slechts mondjesmaat verstrekt.

Op 25 mei vinden verkiezingen plaats in Suriname. Sommige gebieden zijn alleen bereikbaar met binnenlandse vluchten van Blue Wing.

In april 2008 was er ook een vliegtuigongeluk waarbij een toestel van Blue Wing explodeerde. Toen verloren negentien personen het leven.