Doden en gewonden bij botsing militairen en roodhemden

BANGKOK - Thaise militairen hebben vrijdag traangas afgevuurd toen zij een bolwerk van de tegenstanders van de regering bij de befaamde avondmarkt Suan Lum naderden. Daarbij waren zeven doden en tientallen gewond te betreuren.

Dat heeft een woordvoerder van de hulpverleningsdiensten gezegd.

Tot de gewonden zouden twee journalisten behoren, een Canadees die werkt voor een Frans televisiestation en een Thaise fotograaf.

De betogers, aanhangers van de in 2006 verdreven president Thaksin Shinawatra, trokken zich terug naar hun belangrijkste kamp in het centrum van de hoofdstad Bangkok.

Opgelaaid

Eerder gebruikten militairen al traangas en het waterkanon bij een belangrijk kruispunt in het centrum van Bangkok.

Het geweld tussen militairen en de betogers, naar hun rode shirts roodhemden genoemd, laaide donderdag op nadat de regering had besloten tot uitstel van de beloofde verkiezingen.

Militaire leider

Er viel één dode. De militaire leider van de betogers, Khattya Sawasdipol, onder zijn aanhangers bekend als de Rode Commandant, werd met zware verwondingen op de afdeling intensieve zorg van een ziekenhuis opgenomen.

Elektriciteit

De autoriteiten proberen een eind te maken aan de demonstraties van duizenden roodhemden, die al maanden overlast veroorzaken in de Thaise hoofdstad.

De overheid heeft de elektriciteit afgesloten in het zakelijk district van Bangkok, waar antiregeringsdemonstranten zich al weken ophouden. Door de afsluiting kan een deel van de forenzentreinen niet rijden.

Ook hebben militairen het gebied omsingeld en is de toegang tot het zakendistrict donderdagavond laat afgesloten, liet het leger vrijdag weten.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie