Politie New York onderzoekt verdacht voertuig

NEW YORK - De explosievenopruimingsdienst in New York heeft vrijdagochtend vroeg een verdacht voertuig onderzocht dat ''enige verontrusting'' veroorzaakte in de omgeving van Union Square in de wijk Manhattan. Het bleek loos alarm te zijn.

Dat heeft de politie gezegd. Op de achterbank van de geparkeerde auto nabij een druk kruispunt leken twee gastanks zichtbaar.

De politie zette het gebied in de nacht van donderdag op vrijdag af en ontruimde omringende gebouwen. Vervolgens werd een robot van de explosievenopruimingsdienst naar de auto gestuurd.

Die blies de ramen open, wat een harde knal gaf. Een paar uur later werd het gebied vrijgegeven, nadat de eigenaar van de wagen was opgespoord en de politie tot de conclusie was gekomen dat er geen gevaar was.

Times Square

Op 1 mei liet een Amerikaan met een Pakistaanse achtergrond een auto achter op Times Square waarin een bom was verstopt. Twee dagen na de mislukte aanslag werd hij opgepakt, toen hij naar Dubai wilde vliegen.

Faisal Shahzad zei eerder alleen te hebben gehandeld en ontkende banden met radicale groeperingen als de Taliban te hebben.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie