Moordpartij op school China door huurconflict

PEKING - De Chinese man die woensdag zeven kinderen en twee volwassen doodde op een kleuterschool was de eigenaar van het pand.

Hij had een conflict met de vrouw die de kleuterschool leidde over de huurperiode die eind april afliep, berichtten staatsmedia donderdag.

De dader wilde dat de kleuterschool uit het gebouw ging, maar de 50-jarige Wu Hongying wilde de school open laten tot de zomer.

De discussie liep uit de hand, waarop de 48-jarige Wu Huanming naar huis snelde om een kapmes te halen. Ooggetuigen in de noordelijke provincie Shaanxi waren te bang om in te grijpen.

Zelfmoord

Wu hakte vijf jongens, twee meisjes, Wu Hongying en haar 80-jarige moeder in blinde woede dood. Daarna pleegde hij thuis zelfmoord. Volgens een familielid van de dader was hij ziek en sloeg hij wartaal uit.

Het is de zesde gewelddadige aanval op schoolkinderen in minder dan twee maanden tijd. Volgens de politie zijn veel daders van incidenten met steekwapens geestesziek.

Ziektebeeld

Vanuit de Chinese samenleving is opgeroepen meer zorg te bieden aan mensen met een psychiatrisch ziektebeeld. Ook zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen op scholen.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie