AMSTERDAM - Een 26-jarige man heeft donderdag een bloedbad aangericht in het huis van zijn ex-vriendin, in een voorstad van Los Angeles in de Amerikaanse staat Californië. Er vielen drie doden en een zwaargewonde. De schutter zelf raakte ook gewond toen de gealarmeerde politie hem neerschoot.

De dader handelde volgens de politie uit frustratie over het feit dat zijn vriendin de relatie had verbroken en er onenigheid was ontstaan over de voogdij over hun negen maanden oude zoontje.

Hij schoot met zijn geweer op de deur van het huis van zijn 25-jarige ex-vriendin om binnen te komen. Eenmaal binnen schoot hij de vader en moeder van de vrouw neer. De 53-jarige vader bezweek later aan zijn verwondingen. De moeder ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De schutter ging daarna naar de eerste verdieping van het huis waar hij zijn ex-vriendin en haar 20-jarige broer doodschoot. Zes andere personen die ook in het huis waren konden aan de kogelregen ontkomen door naar het dak te vluchten.

Volgens de politie is een nog groter bloedbad voorkomen. De dader had een jerrycan benzine bij zich, waarmee hij het huis in brand wilde steken.