ATHENE - Zeker drie mensen, een man en twee vrouwen, zijn woensdag in Athene om het leven gekomen door een brand in een bankgebouw, die ontstond als gevolg van een actie van gemaskerde relschoppers, die molotovcocktails in het pand gooiden.

Dat hebben woordvoerders van de politie en de brandweer in de hoofdstad van Griekenland bekendgemaakt.

Een groep van circa twintig mensen was in het gebouw aanwezig toen de brand uitbrak. De brandweer is nog bezig met de reddingsactie. Inmiddels is het vuur onder controle.

Elders in de stad staan volgens de politie nog twee overheidsgebouwen in brand. Ze vatten vlam na te zijn bekogeld met brandbommen.

Tienduizenden mensen zijn in de hoofdstad Athene de straat op gegaan om te demonstreren tegen bezuinigingsmaatregelen die de regering heeft aangekondigd.

Gespannen sfeer

De Griekse oproerpolitie en groepjes betogers raakten woensdagmiddag slaags in Athene. Enkele tientallen antiregeringsdemonstranten probeerden het parlementsgebouw binnen te dringen.

Daarop grepen de veiligheidsdiensten in. Ze vuurden traangas en rookbommen af en drongen de opdringende menigte terug.

In Athene heerst een gespannen sfeer. Jeugdige relschoppers gooiden molotovcocktails naar een aantal winkels en banken in het centrum van de grootste stad van het land.

Stenen

Daar zouden circa 25.000 mensen de straat op zijn gegaan om mee te doen aan betogingen tegen bezuinigingen aangekondigd door de regering.

Ook in de tweede stad van het land, Thessaloniki, vuurde de politie traangas af op demonstranten die stenen gooiden naar winkels en banken. In Thessaloniki zijn 20.000 mensen de straat opgegaan.

Rellen in Griekenland