KHARTOEM - Circa duizend woedende slachtoffers van een piramidespel zijn zondag de straat opgegaan in Al-Fashir, de hoofdstad van Noord-Darfur. Volgens een getuige heeft de politie het vuur geopend op de menigte en er zouden ten minste vier doden gevallen zijn.

Ook raakten tientallen mensen gewond. Een woordvoerder van Unamid, de VN-missie in Darfur, zei dat er sporadisch wordt geschoten.

''We hebben onze medewerkers bevolen op hun werkplek te blijven'', aldus de woordvoerder. Een hulpmedewerker zei echter dat er vanuit de menigte ook geschoten werd.

Kleine investeerders

Duizenden kleine investeerders hebben miljoenen dollars verloren. Zij investeerden geld in het spel dat vervolgens naar eerdere investeerders ging. Toen het spel instortte, bleven velen met lege handen achter.

De gouverneur van Noord-Darfur had de slachtoffers voorafgaand aan de verkiezingen vorige maand beloofd de schade te vergoeden, maar heeft zich niet aan die belofte gehouden. De betogers wilden verhaal halen.

Veel investeerders hadden hun land verkocht of spaargeld opgenomen in de hoop snel rijk te worden door het piramidespel.