THESSALONIKI - De politie in de Noord-Griekse stad Thessaloniki heeft zaterdag traangas gebruikt om demonstrerende jongeren uiteen te drijven.

In Athene kwamen de agenten in actie, toen tientallen jongeren, sommige met stokken gewapend, agenten van de oproerpolitie aanvielen die het ministerie van Financiën bewaakten.

Ook schoot de politie traangas af op een groep anarchisten die de ingang van een luxueus hotel aan het Syntagmaplein naderden.

In Thessaloniki zette de politie traangas in, toen betogende jongeren tijdens een 1-meimanifestatie banken en winkels aanvielen.

Bezuinigingen

In het centrum van de Griekse hoofdstad Athene zijn duizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de bezuinigingen die de regering wil doorvoeren.

Zij grijpen de Dag van de Arbeid aan om hun ongenoegen te laten blijken over de plannen van de regering om het hoofd te bieden aan de economische crisis waarin het Zuid-Europese land zich bevindt. Uit protest tegen de bezuinigingen staken zaterdag de werknemers van de veerdiensten en het spoorpersoneel.

Donderdag vuurde de politie traangas af op honderden betogers die naar het ministerie van Financiën in Athene wilden trekken om tegen de bezuinigingen te demonstreren.