LONDEN - De Britse wedkantoren hebben de uitkering bij een zege van de Conservatieve Partij bij de Lagerhuisverkiezingen van volgende week verlaagd.

Wie bij wedkantoor Coral 8 pond inzet op een absolute meerderheid van de partij van David Cameron, krijgt 11 pond uitgekeerd.

Tot donderdagavond stond tegenover 4 pond inleg een uitkering van 7 pond, meldde het Britse persbureau Press Association vrijdag.

Cameron won donderdag het derde en laatste verkiezingsdebat. De partijleider van de Liberaal-Democraten, Nick Clegg, die het in in de debatten daarvoor goed had gedaan, eindigde nu net achter Cameron.

Premier Gordon Brown van Labour deed het volgens de kijkers het slechtst. Volgens de woordvoerder van Coral kwamen er direct na het debat honderden weddenschappen binnen voor een absolute meerderheid van de Conservatieven. Op een absolute meerderheid voor Labour durfde niemand te gokken.

Absolute meerderheid

Veel wedders gaan er overigens nog steeds van uit dat geen van de drie partijen een absolute meerderheid behaalt en dat partijen dus een coalitie moeten sluiten om te regeren.

Wie op zo'n zogeheten 'hung parliament' wedt, krijgt bij Coral bij een inleg van 4 pond 7 pond uitgekeerd. Ook bij andere kantoren wordt de kans op dat resultaat het grootst geacht.

De laatste keer dat geen van de drie grote partijen een absolute meerderheid behaalde, was bij de Lagerhuisverkiezingen van februari 1974.