WARSCHAU - De bij de vliegramp in het Russische Smolensk omgekomen Poolse president Lech Kaczynski wordt zondag begraven. Dat hebben de Poolse autoriteiten dinsdag laten weten.

Bij de vliegramp kwamen 96 mensen om het leven. Naast de 60-jarige Kaczynski zijn dat onder anderen zijn vrouw Maria Kaczynska, de chef-staf van het leger, de president van de centrale bank en een groot aantal politici.

Ze waren op weg naar Katyn om daar de moord te herdenken op duizenden Polen door de Sovjet-Unie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Jacek Sasin, plaatsvervangend hoofd van de Poolse presidentiële dienst, zei dat zaterdag een herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de vliegramp wordt gehouden.

Begrafenis

Zondag volgt dan de begrafenis van Kaczynski en zijn vrouw. Sasin zei dat de familie al een plek heeft uitgekozen waar het paar ter aarde wordt besteld. Hioj kon daar verder nog geen mededelingen over doen.

Een vliegtuig met de stoffelijke resten van Kaczynska is dinsdag uit Rusland naar Polen gevlogen.

Dochter

Marta, de dochter van het presidentiële paar, was op het vliegveld van Warschau, toen het vliegtuig met het lichaam arriveerde.

Ze was in gezelschap van Jaroslaw Kaczynski, de tweelingbroer van de omgekomen president. Het lichaam van Lech Kaczynski was in het weekeinde al gerepatrieerd.