ROME - Zeker negen mensen zijn maandag om het leven gekomen door het ontsporen van een regionale trein in het noorden van Italië. Dat meldde het persbureau ANSA.

Het dodental van het treinongeluk maandag in Noord-Italië is naar beneden bijgesteld. Er vielen negen doden en 28 gewonden, aldus Italiaanse media.

Eerder was nog sprake van elf doden, maar dat was een foutmelding, zei de gouverneur van de provincie Bolzano. Van de gewonden zijn er zeven ernstig aan toe.

Een politieagent zei dat de trein slechts enkele wagons had en dat er daarom niet veel passagiers in zaten.

Het incident gebeurde bij Merano in de buurt van de Noord-Italiaanse stad Bolzano. Het ongeluk was het gevolg van een aardverschuiving, aldus reddingswerkers.

Breuk

Volgens eerste onderzoek is de aardverschuiving veroorzaakt door een breuk in het irrigatiesysteem op een veld boven de spoorlijn, waardoor het onderliggende terrein doorweekt raakte.

Na de aardverschuiving raakte het voorste treinstel enkele bomen. De bomen voorkwamen dat dit treinstel in de rivier onder het spoor belandde.

Het ongeluk had kort na negen uur 's ochtends plaats. Volgens ANSA gebeurde het ongeval op een lijn die pas in 2005 in gebruik is genomen. Het is een van de modernste lijnen van Italië.

Treinramp Italië