RIO DE JANEIRO - Zeker tweehonderd mensen zijn onder de modder bedolven na de overstromingen en aardverschuivingen van de afgelopen dagen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro en omgeving.

De autoriteiten hebben weinig hoop dat onder de modder nog overlevenden worden gevonden.

Dat heeft Pedro Machado, een brandweercommandant en hoge functionaris bij de Braziliaanse dienst burgerbescherming gezegd, aldus de Braziliaanse nieuwssite G1.

Rio de Janeiro en omgeving kregen begin deze week te maken met de zwaarste regenval in bijna vijftig jaar tijd. Daardoor ontstonden bijna tweehonderd modderstromen en aardverschuivingen.

Volgens het Braziliaanse staatspersbureau Agencia Brasil staat van 154 mensen vast dat ze zijn omgekomen. Alleen in Niterói en Sao Gonçalo, twee plaatsen in de deelstaat Rio de Janeiro, kwamen al tachtig mensen om.

Gevaar

Volgens de autoriteiten bestaat voor circa tienduizend huizen het gevaar dat ze instorten na het noodweer van de afgelopen dagen.

Reddingswerkers zoeken in het puin en de modder naar overlevenden. In de buurt van Niterói wisten hulpverleners nog zeventien volwassenen en acht kinderen te redden, aldus de brandweer donderdag.

Volgens meteorologen blijft het zeker tot het weekeinde regenen.