PARAMARIBO - Ex-legerleider en partijvoorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) Desi Bouterse is officieel de lijsttrekker van de Mega Combinatie.

De NDP heeft de leiding van de combinatie die uit vier partijen bestaat en heeft 36 van de 51 kandidaten voorgedragen voor het parlement. Suriname gaat op 25 mei naar de stembus.

Ex-president Jules Wijdenbosch staat onder aan de lijst in Paramaribo.

''Ik weet zeker dat ik op basis van voorkeur gekozen word. Dit is geen arrogantie, maar ik heb mijn aanhang'', zei Wijdenbosch in de nacht van dinsdag op woensdag nadat de kandidaten officieel door de partij waren bekendgemaakt.

Tevreden

Bouterse zei dat hij tevreden is met de lijst. De belangrijkste posities op de lijst worden ingenomen door jongeren. Bouterse zegt dat hij gaat voor de overwinning.

Hij merkte op dat hij genoeg potentie heeft om president van het land te worden ''maar eerst concentreer ik mij op de verkiezingen'', aldus de ex-legerleider, die ook hoofdverdachte is van de moord op vijftien critici van het toenmalige militair bewind.

Op 9 april moeten de politieke partijen volgens de wet de kandidatenlijsten indienen.

Afgezwakt

President Ronald Venetiaan is de lijsttrekker van het Nieuw Front voor Democratie en Ontwikkeling. Deze combinatie is afgezwakt omdat de partij van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo uit de combinatie stapte. Ook de A-Combinatie van ex-rebellenleider Ronny Brunswijk die deel uitmaakt van de coalitie, gaat apart de verkiezingen in.