Betogers dringen gebouw kiescommissie binnen

BANGKOK - Honderden aanhangers van de afgezette premier Thaksin Shinawatra zijn maandagochtend de hal van het gebouw van de kiescommissie in de Thaise hoofdstad Bangkok binnengedrongen.

De politie hield hen tegen en drong hen terug naar het omliggende terrein.

De betogers trokken weg, nadat de politie hun had verzekerd dat de commissie op 20 april hun klacht tegen de regerende Democratische Partij zal behandelen.

Tienduizenden betogers houden nog altijd het belangrijkste winkelcentrum in Bangkok bezet om premier Abhisit Vejjajiva te dwingen het parlement te ontbinden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

Rode shirts

De aanhangers van Thaksin, die rode shirts dragen, betogen al vier weken tegen de regering. Thaksin werd in 2006 door het leger afgezet.

Zijn aanhangers menen dat de coup tegen hem niet alleen het werk is geweest van militairen, maar ook van een rijke elite in de hoofdstad Bangkok. De oud-premier woont in het buitenland.

Onregelmatigheden

De 'rode shirts' beschuldigen de kiescommissie ervan dat zij een onderzoek naar onregelmatigheden bij de Democratische Partij van Abhisit traineert.

De partij zou tegen de regels in een gift van ongeveer 5,9 miljoen euro hebben aangenomen van een cementfabrikant.

Protest Bangkok

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie