ROME - In Italië is een dreigbrief gericht aan premier Silvio Berlusconi onderschept. In een grote envelop zat een kogel en een briefje met de tekst: ''Je zult eindigen als een rat'', meldde de politie zaterdag.

De dreigbrief werd vrijdag in een postkantoor in een buitenwijk van de stad Milaan ontdekt. Op de envelop stond het privéadres van Berlusconi in de regio Milaan.

In een ander postkantoor vloog zaterdag een bombrief voortijdig in brand. Een postbode raakte daardoor lichtgewond. De bombrief was gericht aan minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni.

Een groep anarchisten protesteerde in de brief tegen het in hun ogen onmenselijke immigratiebeleid waar Maroni verantwoordelijk voor is.

Verkiezingen

In Italië worden zondag en maandag regionale verkiezingen gehouden. Die worden als een populariteitstest voor Berlusconi en zijn regering gezien.

Berlusconi wordt door tegenstanders verfoeid om zijn beleid en het in hun ogen provocerende gedrag van de premier. In december werd hij belaagd door een man, die een beeldje tegen zijn hoofd gooide.

Populariteit

De premier brak onder meer zijn neus en twee tanden. Daarna ging hij liefdesliedjes schrijven, wat tot een stijging van zijn populariteit leidde. De laatste tijd is die echter flink gekelderd.