AMSTERDAM - Nederlandse mariniers op wintertraining in Noord-Zweden zijn in hun vrije tijd betrokken geraakt bij een vechtpartij in Zweden. Dat meldt BNR Nieuwsradio maandag.

Bij de knokpartij is een gewonde gevallen. Er zijn geen aanhoudingen gedaan, de Zweedse politie is een onderzoek gestart.

Ongeveer dertig mensen, mariniers en plaatselijke jongeren, waren in de nacht van zaterdag op zondag betrokken bij de vechtpartij bij Hotel Laponia in het centrum van Arvidsjaur.

Vier Zweedse jongeren deden later aangifte van mishandeling, maar volgens de politie gaven ze geen duidelijk signalement.

Contact

''Daarom kon niemand als verdacht persoon worden geïndentificeerd'', aldus een woordvoerder.

De politie is maandag wel begonnen met het horen van getuigen en houdt volgens eigen zeggen contact met de Nederlandse militaire leiding om te proberen te achterhalen welke mariniers bij het incident betrokken waren.

Reguliere oefening

Het 1e Mariniersbataljon oefent met ongeveer vierhonderd man sinds begin februari rond Arvidsjaur, dat net onder de Zweedse poolcirkel ligt.

Het gaat volgens het Nederlandse ministerie van Defensie om een reguliere oefening die sinds 1972 normaal in Noorwegen plaatsvindt. Het gebied rond het Noorse Narvik was echter al geboekt voor een andere internationale oefening.