BANGKOK - Tienduizenden demonstranten zijn maandag in de Thaise hoofdstad Bangkok weer op pad gegaan om te betogen tegen de regering van premier Abhisit Vejjajiva.

Grote groepen mensen gingen onder meer naar de kazerne van het elfde infanterieregiment waar de premier en zijn kabinet zouden vertoeven.

De veelal in het rood gestoken aanhangers van de in 2006 door het leger afgezette premier Thaksin Shinawatra hebben zich zondag in de straten van Bangkok verzameld.

Velen kwamen in het weekeinde uit het arme noordoosten van Thailand naar de hoofdstad om te betogen. Ze willen dat de uitgeweken Thaksin terugkeert.

De demonstranten worden geleid door het Verenigde Front voor Democratie en tegen Dictatuur (UDD). Ze stelden zondag dat de regering binnen 24 uur moet aftreden en nieuwe verkiezingen uitschrijven.

''Als ze niet op onze eisen ingaan, zullen we onze volgende stappen bekendmaken'', zei de leider van de 'Rode Shirts', Nattawut Saikua. De regering heeft 50.000 agenten en militairen op de been gebracht om de orde te handhaven.