SALT LAKE CITY - De fractieleider van de Republikeinse meerderheid in het parlement van de Amerikaanse staat Utah, Kevin Garn, is zaterdag opgestapt als volksvertegenwoordiger.

De voormalige bisschop heeft daartoe besloten nadat bekend werd dat hij een minderjarig meisje naakt in zijn badkuip heeft laten stappen.

Dit hebben Amerikaanse media zondag gemeld. De toen 30-jarige, getrouwde Garn vroeg in 1985 een 15-jarig meisje dat voor hem werkte, met hem in bad te stappen.

In 2003 betaalde hij de inmiddels volwassen Cheryl Maher 150.000 dollar voor haar zwijgen. De vrouw zocht later toch de openbaarheid omdat zij ,,gerechtigheid en genoegdoening'' wil omdat Garn haar onzedelijk zou hebben betast.

Fout

Zij zegt dat zij daardoor psychische problemen heeft opgelopen. Garn ontkent dat hij haar heeft aangeraakt en noemt het badkuipincident een 'fout'.

De 55-jarige Garn is bisschop geweest van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, oftewel de Mormonen. Ook is hij lid geweest van de commissie voor ethiek van het parlement van Utah.